Wat is een draai kiep raam?

De naam van het draai kiep raam geeft eigenlijk reeds aan wat je van haar precies kan verwachten. Het betreft hier dan ook een raam dat je zowel kan draaien als kan kiepen. Dit gezegd hebbende geldt voor veel mensen dat ze zich de vraag stellen waarom je nu precies voor zo’n raam zou moeten kiezen. Kan je niet gewoon een draairaam of een standaard, vast raam kopen? Natuurlijk kan dat. Toch moet het gezegd dat er aan dit type raam verschillende interessante voordelen zijn verbonden. Eén van deze voordelen is dat je het raam op verschillende manieren kan openen. Dit dus zowel horizontaal als verticaal. Zou je graag meer willen ontdekken over dit raam evenals over alle voordelen die eraan verbonden zijn? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Wat zijn de voordelen van een draai kiep raam precies?

Op het moment dat je onderzoek gaat doen naar het al dan niet interessant zijn van het kopen van een draai kiep raam zal je vooral kunnen vaststellen dat er menig aantal voordelen aan dit type raam verbonden zijn. De voordelen waar je precies op kan rekenen staan hieronder opgelijst:

  • Het is mogelijk om het raam zowel te draaien als te kiepen; 
  • In totaal is er standaard sprake van vier ventilatiestanden; 
  • Het raam opent naar binnen waardoor ze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden;
  • Matchende kozijnen, deuren en schuifpuien zijn doorgaans beschikbaar;

Bovenstaande voordelen zijn natuurlijk niet alles. Daarnaast kan je immers ook vaststellen dat deze ramen zeer veilig zijn. Voor verschillende exemplaren geldt dan ook dat ze voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het spreekt voor zich dat ook het veiligheidsaspect altijd een belangrijk aandachtspunt is bij het aanschaffen van een nieuw raam. Wel, bij een draai kiep raam is dat met zekerheid iets waar je, je geen zorgen om zal hoeven te maken, integendeel.

Draai kiep ramen zijn ongelooflijk onderhoudsvriendelijk

Het spreekt voor zich dat ramen aan de buitenkant steevast worden blootgesteld aan weerselementen. Dat kan er in de praktijk al snel voor zorgen dat hun uitstraling wordt aangetast. Het schoonmaken van ramen aan de buitenkant is in de praktijk vaak een behoorlijk karwei. Dat geldt niet voor een draai kiep raam. Bij deze ramen is het namelijk zo dat je ze naar binnen kan draaien. Dit heeft als gevolg dat je ze op een zeer comfortabele en bovendien ook veilige manier kan schoonmaken. Ook dit is zeker een belangrijke troef waar je bij dit type raam op kan rekenen. 

Klik hier voor het complete aanbod!

Kan je zonwering voorzien bij een draai kiep raam?

Tot slot stellen veel mensen zich de vraag of het bij een draai kiep raam wel of niet mogelijk is om gebruik te maken van een zonwering. Dat is zeker een mogelijkheid. Sterker nog, tegenwoordig bestaan hiervoor verschillende oplossingen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor zonwering welke zich tussen het isolatieglas bevindt. Op deze manier wordt de invloed van wind, vuil en vocht uitgeschakeld. Wil jij dus met andere woorden ook zeker kunnen rekenen op de aanwezigheid van een zonwering? Ook dan kan kiezen voor één van de draai kiep ramen op de markt ongetwijfeld een mogelijkheid zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *