Voorkom deze drie fouten wanneer je een vloer gaat leggen

Of het nou houten vloeren in Amsterdam gaat kopen of PVC vloeren in Zwolle bij bijvoorbeeld Plankenland, het leggen van een vloer vereist veel geduld en kennis. Niet alleen kennis over de vloersoort zelf, maar ook kennis over wat er wel allemaal niet fout kan gaan. Wil je graag die kennis een beetje uitbreiden? Lees hier dan drie fouten die je wil voorkomen bij het leggen van een vloer.

Te veel op de prijs letten

Jawel, er bestaat zoiets als te veel op de prijs letten. Ken je dat gevoel dat je krijgt wanneer je iets hebt gekocht en erachter komt dat het ergens anders goedkoper was? Zo werkt het andersom dus ook, maar dan met kwaliteit. Je wil natuurlijk niet te veel betalen voor een vloer, maar ook absoluut niet te weinig. Wanneer je te weinig betaald voor een vloer kunnen er allerlei dingen fout gaan die je moet oplossen wat je uiteindelijk meer gaat kosten dan wanneer je iets meer had betaald. Natuurlijk, dit kan ook gebeuren wanneer je een duurdere vloer hebt, maar over het algemeen is het vaker te zien bij (veel te) goedkope vloeren.

Niet goed plannen en voorbereiden

Als je goede resultaten wil voor je nieuwe vloer, zul je het genoeg tijd moeten geven. Wanneer je het gaat haasten, loop je al snel tegen problemen aan. Tijdens en na de tijd. Dat moet je niet willen! Hoe lang het duurt om een vloer te leggen ligt altijd aan meerdere factoren. Wat voor soort materiaal gebruik je? Door wie laat je het leggen? Hoe groot is de oppervlakte? Bij hardhouten vloeren bijvoorbeeld gaat er heel wat tijd in zitten. Het leggen duurt een aantal dagen, en daarna zul je nog een tijdje moeten wachten voordat je er meubilair op mag zetten. Als je het beste resultaat wil, zul je dus geduld moeten hebben.

De verkeerde vloersoort kiezen

Er zijn zoveel verschillende soorten vloeren die je kunt leggen. Van hout naar laminaat en van tegel naar tapijt. Ieder met zijn eigen voor- en nadelen en functies. Je kunt er dus ook vanuit gaan dat sommige vloersoorten wel bij een bepaalde kamer passen, en sommigen niet. Neem nou eens een badkamer. In deze kamer is het constant vochtig en heeft een regelmatige schoonmaakbeurt nodig. Daar ga je toch geen tapijt of hardhouten vloer leggen? Hier zijn tegels veel meer geschikt voor. En de kelder? Daar is een hardhouten vloer ook niet de beste keuze in verband met de temperatuurverschillen en vochtigheid die daar voorkomen in een kelder.

Het is belangrijk dat je vloer van goede kwaliteit is en een lange tijd mee kan. Daarom zul je dus niet te gierig moeten doen en een vloer van een degelijke prijs moeten aanschaffen om extra kosten te voorkomen. Om verder andere fouten te voorkomen zul je het aanleggen van je vloer goed moeten voorbereiden en een goede keuze qua vloersoort maken. Met deze tips vermijd je al heel veel fouten die bij het aanleggen van een vloer voorkomen.