Onze beste Lampenhuis tips voor het kopen van de perfecte vloerlamp.

We weten allemaal dat verlichting het verschil maakt tussen een saaie kamer en een lichte kamer. Hoewel we misschien beperkt zijn in termen van verlichtingsarmaturen, hebben we veel opties als het op lampen aankomt. Maar beslissen welke lamp je wilt kopen, lijkt misschien een heel eenvoudig proces. Kies een ontwerp, kies de lamp en je bent klaar, toch? Niet als je de perfecte lamp wilt die in alle opzichten bij je huis past. Hier zijn een paar Lampenhuis tips voor het kiezen van de perfecte.

Een statement maken

Lampen zijn niet alleen functionele objecten. Tegenwoordig maken lampen deel uit van het decor en geven ze karakter aan kamers. Stem de lampen af op de kleur van jouw muren. Of laat het een aangenaam contrast zijn. Een rode lampenkap tegen een mosterdkleurige muur zou een zeer elegante toch zijn. Vind je het leuk om wat kunst toe te voegen zonder te veel te betalen? Een hoge vloerlamp met een ingewikkeld uitgesneden voet zou een prachtige aanvulling op de kamer zijn. Of bijvoorbeeld een rookglas tafellamp.

Bepaal het doel

Een van de belangrijkste vragen die beantwoord moeten worden bij het kopen van een vloerlamp, is het doel erachter. Koop je het om een decoratief tintje te geven? Of wordt het een leeslamp? Door het gebruik van de staande lamp te beperken, kun je beslissen naar het soort verlichting dat je zoekt. Als je zich richt op het verbeteren van de sfeer, is een zachte gloed misschien perfect. Wil je een bepaald object uitlichten? Ga dan voor accentverlichting waarbij het betreffende object scherp in beeld komt. En als het om een leeshoekje gaat, werkt een felle lamp met een half doorzichtige lampenkap misschien het beste. In de webshop van Lampenhuis vind je voor elk doel een oplossing.

Plaats het in de kamer voordat je het koopt

Een staande lamp, wat het doel ook is, verandert de uitstraling van de kamer. Een lamp die precies de juiste maat of kleur lijkt te hebben voor je kamer in de winkel, is dat misschien niet zoals je hem eindelijk thuisbrengt. Maak foto’s van de kamer om teleurstellingen en meerdere uitstapjes om lampen te wisselen te voorkomen. Zorg ervoor dat je foto’s maakt van muren, de kamer in zijn geheel en de plaatsing van de schakelaars. Plaats de rookglas tafellamp in wezen eerst in jouw kamer in de winkel voordat je deze koopt.

Een stijl kiezen

Vloerlampen zijn er in duizenden stijlen, en zelfs als je alle bovenstaande punten goed hebt gedaan, kan het nog steeds verwarrend zijn. Nogmaals, ga voor inspiratie naar je algehele interieur. Wil je dat de lamp past bij de huidige stijl of wil je dat hij apart staat als een opvallend stuk? Bent u meer het aardse keramiek of het moderne staal en glas? Door een korte lijst van jouw voorkeuren op te schrijven, verkort je de tijd die je bijvoorbeeld gebruikt voor het zoeken. Lampenhuis heeft de site dusdanig ingericht zodat eenvoudig op zoek kan gaan naar de perfecte lamp.

Neem gerust een kijkje in de webshop van Lampenhuis. Kies de perfecte vloerlamp en transformeer je kamer met gemak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *