Jezelf ontzorgen op allerlei manieren

VvE Beheer Amsterdam

Een huis of een appartement kopen brengt een hoop kopzorgen en stress met zich mee. Je moet van alles en nog wat regelen, je moet de financiën op orde maken en daarnaast moet je ook het dagelijks leven in stand houden. Het kan veel van ons eisen. Daarom zijn er tegenwoordig allerlei manieren waarop je jezelf kunt ontzorgen. Zo kun je hulp vragen met de aanvraag van de hypotheek. Uiteraard zijn er nog andere aspecten waar je in ontzorgt kunt worden die betrekking hebben tot wonen of het huis. Vandaag zet ik een paar handige manieren voor je op een rij. Op die manier kun jij ook lekker zorgeloos wonen.

#1 Dag stress van VvE Beheer

Soms eindigt de stress niet na het aanschaffen van een huis of appartement. Wanneer je een appartement koopt in een gebouw met andere woningeigenaren, dan word je automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren. Vervolgens ben je samen met de rest verantwoordelijk voor het algehele beheer. Denk bijvoorbeeld aan de voorgevel, de staat van het trappenhuis en de gedeelde lobby/entree. Om het allemaal te regelen moet de VvE diverse administratieve zaken bijhouden én een financieel plan om stellen. Indien je verstand hebt van boekhouding, dan is het allemaal wel te overzien. Snap je er niets van en niemand binnen de VvE? Dan kun je jezelf ontzorgen door in zee te gaan met een onafhankelijke partij. Zij nemen het VvE Beheer uit handen. Persoonlijk raad ik Parel Beheer aan voor het VvE Beheer Amsterdam

#2 Grote klussen uitbesteden

Doorgaans betekent de aanschaf van een woning of appartement ook verbouwen. Misschien is de keuken niet naar wens of wil je graag een andere indeling in de badkamer. Als je een beetje handig bent, dan kun je dat zelf aanpakken. Desondanks wil ik je toch adviseren om de echt grote klussen (waar je ook geen verstand van hebt) uit te besteden aan professionals. Ja, het kost meer maar zo weet je wel zeker dat het goed gebeurt. Bovendien kun je altijd iemand aansprakelijk houden als het mis gaat. Zo’n vorm van zekerheid kan erg prettig zijn. 

#3 Zorgen voor goede isolatie

Dit geldt vooral voor degenen onder ons die een wat ouder huis hebben gekocht. Wanneer je eindelijk klaar bent met het kopen van het huis, dan wil je zo snel mogelijk alles onder handen nemen. De kans is echter groot dat je geen liggende gelden hebt. Wat doe je dan? Je stelt prioriteiten. Bij mij lag de prioriteit op drie dingen: de slaapkamer, de badkamer en de algehele isolatie. Als je enkel glas hebt, dan is het verstandig om gelijk dubbel glas te laten plaatsen. Goede isolatie voorkomt namelijk dat het erg tocht. Dat bespaart je op de lange termijn weer stookkosten. Alles wat je bespaart, kun je vervolgens weer in het huis stoppen. Tegenwoordig kun je voor redelijke prijzen al kunststof kozijnen met dubbel glas laten plaatsen.