Informatie over een zit sta bureau elektrisch

Een zit sta bureau zorgt voor een goede oplossing om meer te bewegen op een werkdag. Daarnaast bevordert het staan een betere lichamelijke gezondheid. Het wisselen tussen zitten en staan, zorgt voor een gezonde balans en het voorkomt het indutten na een pauze op het werk. Ook wordt de productiviteit aanzienlijk hoger. Wat is een zit sta bureau eigenlijk? Hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen? Dit artikel geeft informatie.

Wat is een zit sta bureau elektrisch en hoe werkt het?

Een zit sta bureau elektrisch  is een bureau die geheel elektrisch in hoogte verstelbaar is. Het is een gezonde, ergonomische en dynamische manier van werken. Door een betere balans tussen zitten en staan te realiseren ontstaat een gezonde werkomgeving. Een goede balans bestaat veelal uit 75 procent zitten en 25 procent staan.

Een elektrisch verstelbare bureautafel wordt aan gedreven door middel van elektrische motoren. Voordelige modellen beschikken veelal over een enkele motor en een verbinding met een spindel, waardoor de poten in hoogte veranderen. Modellen van een betere kwaliteit bezitten 2 motoren waar een adapter aan gekoppeld wordt en deze brengen de beweging van het bureau tot stand.

Voordelen van een zit sta bureau elektrisch

✔ Staand werken zorgt voor meer productiviteit omdat het brein door staan actief wordt.

Vaak wordt men na een lunch of koffiepauze minder actief en productief. Het regelmatig staan door middel van een zit sta bureau elektrisch voorkomt dit.

✔ Staand werken voorkomt lichamelijke klachten. De dynamische manier van werken zorgt voor een optimale balans. Bovendien worden klachten in de rug en nek vermeden. Ook zorgt staand werken voor een goede bloedsomloop.

✔ Realiseer flexibiliteit door je houding af te stemmen op het soort activiteit. Is er een vergadering of vindt er overleg plaats? Ga erbij staan zodat je brein maximaal gestimuleerd wordt. Dit bevordert tevens betere keuzes en het zorgt voor meer tijdwinst en het nemen van betere beslissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *