Industrieel interieurontwerp: alles wat je moet weten

Het komt niet als een verrassing dat we hebben gemerkt dat de industriële stijl in verzoeken van klanten in de afgelopen paar seizoenen stijgt – en voor een goede reden. Industriële stijl decor trouwt strakke moderniteit en oude wereld charme met een organische tint, leef in het gevoel om het perfecte spel van contrasten te creëren. Maar wat betekent industrieel interieur eigenlijk? En als het gaat om het ontwerpen van industriële stijl woningen, hoe maak je de look werkend voor u zonder een hardhandige thema?

Wanneer mensen denken aan industriële stijl, associëren ze dit vaak met lofts met oversized zwarte stalen taatsdeuren, ruwe onafgewerkt hout en blootgestelde bakstenen. Maar integendeel, deze ontwerpstijlen zijn niet alleen van toepassing op stedelijke omgevingen. Dus wat maakt industriële stijl interieur ontwerp zo levensvatbaar voor vandaag en hoe doe je het af met vertrouwen? 

PVC kliktegels

Wat betekent een industriële stijl?

Industriële stijl verwijst naar franje en gedoe-vrije no-nonsense decor dat inspiratie haalt uit de verheven uitstraling van magazijnen, fabrieken en andere industriële structuren. Industriële stijl decor bestaat uit architectonische details, waaronder het gebruik van kale bakstenen, metalen en hout, evenals geborgen en gerecycleerde materialen. Industriële stijl meubilair zijn meestal slijtvast en vaak verkregen uit teruggewonnen werven, denk bijvoorbeeld aan de stalen deur die je vaak vindt in een fabriek die je ook in een industrieel interieur terug ziet. Het beste voordeel in het creëren van industriële stijl huizen is dat je de mogelijkheid hebt om de look met behulp van meubels en decor die volledig uniek zijn voor jouw huis aan te passen.

Bij het plannen van een industriële stijl woonkamer, houd comfort koning, hoewel alles moet worden bijgesneden voor een minimale uitstraling. Kies voor meubels die een eenvoudig ontwerp hebben met wilde stevige bekleding in natuurlijke texturen en neutrale kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *