Hoe vind je een goede verkoopmakelaar?

Misschien ben je van plan om je huis te verkopen of ben je zelf op zoek naar een geschikte woning. In beide gevallen zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Zeker met de huidige huizenmarkt is het moeilijk om een woning te vinden die aan al je eisen voldoet, zonder dat er een enorme wachtlijst bij komt kijken. Om hier advies en hulp in te krijgen, kan het handig zijn om een verkoopmakelaar in te schakelen. Maar hoe vind je een goede verkoopmakelaar die jou kan helpen? Wij leggen het je graag uit.

Wat zijn je eisen?

Voordat je op zoek gaat naar een verkoopmakelaar is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen: wat is voor mij de toegevoegde waarde van een makelaar? Wat kan een makelaar bijvoorbeeld doen wat jij niet zelf kan doen? Elke makelaar heeft weer een andere visie en werkwijze. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt en kijkt of het past bij jouw visie. Om hier achter te komen kun je onderzoek doen op het internet, door bijvoorbeeld reviews te lezen, óf je vraagt rond in je omgeving of zij nog een goed bureau kennen. Op internet zijn alle makelaars te vinden bij jou in de omgeving. Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar Rotterdam? Alleen hier zijn er al tientallen makelaars waar je uit kunt kiezen. Grote kans dus dat er eentje bij zit die voldoet aan jouw wensen.

Contact

Als je een makelaar gekozen hebt, is het tijd om contact op te nemen. Bij het inschakelen van een makelaar is het goed om vooraf duidelijke afspraken te maken over wat jij verwacht van hen en waar ze jou mee kunnen helpen. Hierbij mag je best kritische vragen stellen. Vraag bijvoorbeeld naar hun ervaring met onderhandelen of dat zij jouw wensen duidelijk in beeld hebben. Zo weet je van elkaar wat er verwacht wordt en wat er moet gebeuren om dit te kunnen realiseren.