Hoe kies je de perfecte douchekraan?

De juiste douchekranen kiezen

Als je aan een project werkt waarbij een binnen- of buitendouche betrokken is, is het kiezen van de juiste kraan cruciaal. De douchekraan regelt de waterdruk en we weten allemaal dat zonder de ideale waterstroom een ​​douche-ervaring verpest kan worden. Hetzelfde geldt voor de temperatuur- en stroomconfiguratie van het water. Houd er rekening mee dat er voorschriften zijn die vereisen dat kranen niet meer dan een bepaalde hoeveelheid water per minuut gebruiken bij een standaarddruk om ervoor te zorgen dat douches milieuvriendelijk zijn.

Hoe kies je de juiste douchekraan?

Er zijn verschillende punten waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar de juiste douchekranen, met name voor binnen of buiten. Het is handig om te weten welke soorten douchekoppen, douchekolommen, installaties en materialen beschikbaar zijn, aangezien je degene wilt kiezen die het beste bij de betreffende douche past. Zorg ervoor dat de kenmerken die je interesse hebben ook harmonieus bij de douche passen.

douchekranen

Wat zijn de verschillende soorten douchemengkranen?

Er zijn drie soorten douchemengkranen: een tweegreeps mengkraan, een mechanische mengkraan of een thermostatische mengkraan. In tegenstelling tot de badkraan heeft de douchekraan geen uitloop, maar een fitting waarop de doucheslang wordt geschroefd of geknipt. Aan de sanitaire kant regelen douchekranen de waterstroom van de douchekraan.

De tweegreeps douchemengkraan heeft twee grepen, één voor de stroming van koud water, de andere voor warm. Deze optie is minder economisch omdat er meer tijd nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken.

De mechanische mixer heeft een enkele hendel of knop die wordt gebruikt om zowel warm als koud water op de ene as en de waterstroom op een andere as te regelen. Het is gemakkelijk met één hand te bedienen, maar de gewenste watertemperatuur heeft nog tijd nodig om te bereiken.

De thermostatische mengkraan is uitgerust met twee bedieningselementen: de ene regelt de waterstroom, de andere regelt de temperatuur. De gewenste watertemperatuur kan worden ingesteld en gehandhaafd. De temperatuur wordt meestal tot op zekere hoogte geblokkeerd om het risico op brandwonden te beperken, wat vooral belangrijk is voor kinderen. Het heeft ook een verbrandingsbeveiliging die het warme water afsnijdt als het koude water per ongeluk wordt uitgeschakeld, bijvoorbeeld door een leidingbreuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *