Hoe kies je de juiste tuinset voor je balkon?

Heb je een nieuw tuinset voor je balkon nodig? Neem dan zeker een kijkje bij Tuinland. Daar is de keuze aan tuinsets zo graat dat je er altijd wel een vindt die bij je balkon past én aan je verwachtingen voldoet. Om een goede keuze te maken kun je het beste rekening houden met enkele belangrijke factoren. Kortom, hoe kies je de juiste tuinset voor je balkon?

Hoeveel ruimte beschikbaar voor je tuinset?

Of het om een groot of een bescheiden balkon gaat, er is altijd wel een tuinset dat groot genoeg is. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste tuinset balkon is het zeker handig dat je weet wat je beschikbare ruimte is. Dat vergemakkelijkt niet alleen je keuze maar ook de indeling van van je balkon. Hou daarbij zeker ook rekening met eventuele accessoires zoals het plaatsen van planten, een terrasverwarmer of een opbergbox. Blijft er dan nog voldoende ruimte over? 

Materiaal van je tuinmeubelen

Tuinsets voor je balkon zijn verkrijgbaar in alle mogelijke materialen. Kies voor een duurzaam materiaal dat tegelijk past bij je woonstijl. Dat varieert van klassiek tot landelijk en modern. Houten tuinsets hebben nog altijd hun charme en zijn nog populair, maar krijgen steeds meer concurrentie van tuinmeubelen uit aluminium, roestvrij staal (RVS) of uit  kunststof zoals PVC. Een combinatie van meerdere materialen kan ook. Veel loungecombinaties zijn gemaakt van verschillende van deze materialen. Kies voor een weerbestendig materiaal dat ook goed bestand is tegen de schadelijke uv- stralen van de zon. En hoe onderhoudsvriendelijker je tuinmeubelen voor je balkon hoe meer je er kunt van genieten.

Een tuinset voor je balkon met een hoog gebruikscomfort 

Tuinmeubelen voor je balkon zijn ook gebruiksvriendelijk. Je moet er makkelijk en comfortabel kunnen in zetten of liggen en tegelijk prettig aanvoelen. Het gebruikscomfort is vooral afhankelijk van de hoogte van de rugsteun van stoelen en banken, van de aanwezigheid van armsteunen en van de kwaliteit en van de dikte van de kussens. Maar een tuinset bestaat niet alleen uit stoelen, maar ook uit een tafel. Een tuintafel aluminium is je beste keuze.

Goede balkonmeubelen zijn zeker onderhoudsvriendelijk

Het onderhoud van je balkonmeubelen speelt bij je keuze ook een belangrijke rol. Hoe minder onderhoud, hoe langer je kunt genieten. Balkonmeubelen uit aluminium, roestvrij staal of kunststof PVC vragen het minste onderhoud. Een regelmatige schoonmaakbeurt met een vochtige spons of microvezeldoek volstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *