Hoe kies je de beste cv-ketel?

GreeOn

Het kiezen van een nieuw ketel is nogal een klus. Het aanbod is immers enorm. Vele verschillende merken, die dan ook nog een stuk voor stuk tientallen diverse modellen hebben. We kunnen ons goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we bij GreeOn de ketelkiezer ontwikkeld: een stappenplan waarin u binnen een minuut de ketel vindt die het best bij uw huishouden past. In dit artikel lichten we onze ketelkiezer nader toe!

Waarvoor gebruik je de cv-ketel?

Allereerst is het belangrijk je af te vragen waarvoor je je cv-ketel precies wilt gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld al vloerverwarming en wil je je cv-ketel alleen gaan gebruiken voor je warmwatervoorziening, om te kunnen douchen en afwassen? Dan heb je een ander type cv-ketel nodig dan wanneer je de cv-ketel zowel voor de verwarming als het warm water nodig hebt.

In wat voor type woning woon je?

Ook het soort woning (denk aan appartement, tussenwoning, hoekwoning of vrijstaande woning) waarin je woont speelt een belangrijke rol. Heb je bijvoorbeeld een appartement of een tussenwoning, dan ontvang je al de nodige warmte via je buren en heb je waarschijnlijk een kleinere cv-ketel nodig. Heb je daarentegen een vrijstaande woning dan wordt er al een stuk meer gevraagd van je cv-ketel.

Hoe is je woning geïsoleerd?

Hierbij sluit de vraag hoe goed je woning is geïsoleerd goed aan. Hoe meer warmte er immers binnen de muren van je huis blijft, hoe minder werk de cv-ketel hoeft te verrichten om de temperatuur constant te kunnen houden.

Hoe groot is je woning?

Vervolgens is het de vraag wat de inhoud van je woning is, oftewel: hoeveel kubieke meter beslaat deze? Hoe meer ruimte, hoe meer warmte vereist, immers. We hebben een indeling gemaakt die loopt van minder dan 350 m3, 350-600 m3, 600-800 m3 tot meer dan 800 m3.

Welk type douche heb je?

Tegenwoordig zijn er speciale waterbesparende douchekoppen, waarbij u per douchebeurt dus minder water gebruikt. Daarentegen kunt u natuurlijk ook juist een stortdouche hebben, waarmee u juist meer water kwijt bent dan bij een ‘normale’ douchekop. Het type douche is dus ook een factor die bepalend is voor de benodigde soort cv-ketel.

Heb je ook een bad of een tweede douche?

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat u in de luxe situatie verkeert een tweede douche of een bad te hebben. Wanneer u deze twee tegelijkertijd wilt kunnen gebruiken, is het belangrijk daar rekening mee te houden bij de keuze voor een cv-ketel. Deze moet dan genoeg vermogen kunnen leveren om warm water voor twee douches tegelijk te kunnen verzorgen.

Waaraan hecht je specifiek waarde?

Tot slot speelt uw persoonlijke voorkeur ook nog een rol. Hecht u bijvoorbeeld aan duurzaamheid? Wilt u vooral zoveel mogelijk geld besparen? Of is comfort het belangrijkst? Door hier rekening mee te houden kunnen we voor u bepalen welke ketel het best bij u past.

Ook op zoek gaan naar de meest geschikte cv-ketel? Ga dan nu naar de ketelkiezer!