Het beste een koopwoning vinden in Utrecht? Ons advies

Een woning vinden op zich is al lastig genoeg. Maar een woning vinden in een stad als Utrecht wordt nog veel lastiger. Het merendeel van de mensen die in Utrecht woont huurt er namelijk een woning in het centrum. Maar wanneer je er zeker van bent dat jij voor een koopwoning wilt gaan dan zijn er natuurlijk ook nog verschillende opties en mogelijkheden. Wij helpen je op weg met een aantal tips waarbij je het zoekproces toch nog wat beter aan kunt pakken. 

Je eigen mogelijkheden en wensen duidelijk in kaart brengen

Waar je mee dient te beginnen dat is dat je je eigen wensen in kaart gaat brengen en wat er mogelijk is. Welke gebieden wil je precies wonen. Baken het niet te ver af, maar blijf ook open staan voor meerdere gebieden om op die manier je kansen nog zoveel mogelijk te vergroten. Kijk daarna naar wat er (financieel) mogelijk is, door je maximale hypotheek te berekenen, maar ook met een financieel adviseur te spreken.

Zoek naar alle makelaars, platformen en meer

Daarna maak je voor jezelf een overzicht van alle makelaars die er zijn te vinden en zoek je het internet af naar alle platformen die woningen in Utrecht aanbieden. Een voorbeeld is het platformen van NieuwWonen Utrecht. Zij hebben niet alleen woningen in de stad Utrecht, maar je vindt er een overzicht van alle nieuwbouwprojecten in de hele provincie Utrecht

Wanneer je een beeld hebt van de mogelijkheden dan ga je kijken wie wat heeft te bieden. Dit kun je periodiek blijven checken of er nieuwe woningen bij zijn en eventueel alerts instellen. Het voordeel van het instellen van alerts is dat je dit eenmalig hoeft te doen op verschillende platformen en daarna ben je er altijd als eerste bij doordat jij op de hoogte wordt gesteld van nieuwe woningen. De alerts kun je instellen zoals jij dat wilt en dan wordt jij er van op de hoogte gebracht wanneer er een woning online komt die precies aan jouw wensen voldoet. 

Ook geef je jouw wensen door aan een makelaar die gericht voor je kan zoeken en je op de hoogte kan stellen wanneer er iets beschikbaar komt dat voldoet aan jouw wensen. 

Wees er snel bij

Komt er iets beschikbaar dat helemaal voldoet aan jouw wensen? Dan is het zaak om daar zo snel mogelijk bij te zijn, want de woningen liggen vandaag de dag helaas niet voor het oprapen. Overleg ook goed met je makelaar, een ander adviseur, je partner of misschien mensen in je familie. Hoewel je er snel bij moet zijn wil je er tegelijkertijd ook zeker van zijn dat je de juiste beslissing maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *