Groen dak: Belangrijkste voordelen van dit mooie en duurzame dak

Het groen dak, een architectonische en landschappelijke hulpbron uit de oudheid, is moderner geworden met een voorstel voor duurzame architectuur, die voordelen biedt ten opzichte van het conventionele dak en grote milieuvoordelen voor het gebouw en de stad met zich meebrengt.

Een echte hangende tuin, het groene dak heeft steeds meer mensen die geïnteresseerd zijn in residentiële, commerciële en industriële projecten in vervoering gebracht. In dit artikel presenteren we wat informatie en functies over deze waardevolle bron!

Voordelen van het groen dak

Het groendak vermindert de vervuiling en verbetert de luchtkwaliteit in de omgeving van het huis en, in het verlengde daarvan, in de stad, omdat de vegetatie kooldioxide absorbeert en zuurstof in de atmosfeer afgeeft.

Door de warmte niet te verspreiden zoals bij conventionele daken, helpt het groendak de zogenaamde hitte-eilanden die zich in steden vormen te vermijden of te verminderen, wat bijdraagt aan het tegengaan van overmatige warmte.

Het verbetert de thermische isolatie van het gebouw, beschermt tegen de hoge temperaturen in de zomer en helpt de binnentemperatuur in de winter op peil te houden. Dit komt omdat het groendak tot 90% meer warmte absorbeert dan het conventionele dak, zodat het niet in het gebouw wordt verspreid en er praktisch geen airconditioning nodig is.

Het verbetert de akoestische isolatie van het gebouw, omdat de vegetatie het geluid absorbeert en isoleert.

Het bevordert een grotere retentie van regenwater en reguleert de afwatering ervan, omdat de vegetatie helpt bij de afwatering, waardoor de behoefte aan afvloeiing wordt verminderd.

Het vermindert de kans op overstromingen in de regio, want door meer regenwater vast te houden, gaat het overtollige water niet naar de stadsgalerijen.

Vermindert het energieverbruik door de temperatuur in de interne omgeving te verlagen, waardoor de behoefte aan koeling tot een minimum wordt beperkt.

Het vergroot de biodiversiteit van het gebied door vogels aan te trekken en habitats te creëren en te behouden.

Het verbetert de luchtkwaliteit in de omgeving, omdat de planten zuurstof produceren.

Bevordert het milieuevenwicht, vooral als er inheemse planten worden gebruikt.

Weerstaat blootstelling aan het klimaat, dankzij de ondoordringbaarheid van de plaat en het thermisch comfort dat wordt geboden door de vegetatie die de temperatuur van de omgeving reguleert.

Het maakt het mogelijk om een groentetuin te maken op het groendak, mits u een architect raadpleegt die de beste soorten jonge boompjes aanwijst die op de bestaande diepte kunnen worden gekweekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *