Een stoere kamer voor de (niet zo) kleine

Voor veel kinderen is het na deze zomervakantie tijd om naar de middelbare school te gaan. Het is een zomer van groter worden en een zomer van verandering. Er moet een hoop gebeuren voor het jaar van start kan gaan. Boeken moeten worden gekaft voor het leren, er moet wellicht nieuwe kleding aangeschaft worden en misschien wil jouw jonge student al wel kennismaken met z’n toekomstige klasgenoten. Zoals ik al zei: ze worden groter. Daar past een kinderkamer dan niet echt meer bij. In deze blog vertel ik je hoe je die kan veranderen. Lees je mee?

Niet zo klein meer

De kans is groot dat een hoop kinderen tot aan het punt van de middelbare school dezelfde kamer hebben als toen ze kleuter waren. Een lieflijke kleur roze of blauw op de muren. Misschien wordt zelfs de commode nog in de kamer gebruikt als kast? Tijd om het aan te pakken want ze zijn allang niet zo klein meer en verdienen nu natuurlijk wel een echte ‘tienerkamer’.

Meubels op maat

Maar wat hoort daar dan precies bij? Nou het meubilair moet natuurlijk op maat zijn. De kans is groot dat jouw kind al door een behoorlijke groeispurt gaat en laat mij je vertellen dat die nu ook nog niet ophoudt. Tijd dus voor een bed dat groot genoeg is en niet te vergeten een bureau, daar zal een hoop tijd gespendeerd worden. Investeer goed in het grote meubilair. Zo weet je zeker dat je goede spullen koopt, die het lichaam van je tiener ondersteunen.

Een stukje eigen persoonlijkheid

Dan is het natuurlijk ook tijd voor een stukje eigen inbreng. Is je tiener fan van een bepaalde band? Of film? Misschien is het dan leuk om hier het één en ander van in de kamer te verwerken. Het moet echt hun eigen plekje worden en vooral een plek zijn waar ze graag komen. Maar let op dat je het niet te vol stopt of te druk maakt, er moet immers ook gewoon gestudeerd en gerust worden. Te veel afleiding kan dat in de weg gaan staan.

Plek van henzelf

Maar de kamer van je tiener is ook een plek waar ze kunnen ontspannen. Behang een hoek met LED strips in allerlei kleuren en zet een fijne stoel neer. Zo creëer je een mooie en hippe plek om te lezen of, als ze een tv hebben, een film te kijken, alleen of samen met hun nieuwe vrienden. Door de LED strips die van kleur kunnen veranderen te installeren, kan er op ieder gewenst moment een nieuwe sfeer gemaakt worden. Ze zijn eenvoudig op te hangen en te verplaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *