Een nieuw bureau bestellen voor kantoor of thuis

Wil je een nieuw bureau bestellen voor kantoor of thuis? Dan zijn er een aantal criteria die echt belangrijk zijn bij de keuze en aanschaf van een bureau. Dit is vooral van belang om zo comfortabel mogelijk en in een goede houding te kunnen werken. Ter voorkoming van vervelende nek en rugklachten.

Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Het eerste waar je naar moet kijken is de beschikbare ruimte op je kantoor of thuis en waar het bureau moet komen te staan. Wil je het thuis in een werkkamer zetten of moet het bureau in de woonkamer of op kantoor komen te staan.
Daarnaast moet je ook goed kijken naar het formaat van het bureau. Heb je alleen maar ruimte nodig om je laptop of desktopcomputer neer te zetten of wil je heb je toch wat meer werkruimte nodig? Met deze informatie weet je precies hoe groot het nieuwe bureau mag zijn.

De hoogte en hoe vaak ga je er gebruik van maken?

Een nieuw bureau bestellen voor kantoor of thuis zorgt er ook voor dat je even moet stilstaan bij zaken waar je normaal gesproken misschien niet zo over nadenkt. Bij de aanschaf is het namelijk ook heel goed om na te gaan of je het nieuwe bureau van Officetopper heel intensief of vaak gaat gebruiken of juist niet.
Een ander belangrijk aandachtspunt is de hoogte van het bureau. Kan je het nieuwe bureau op de juiste werkhoogte verstellen. Als het bureau de verkeerde werkhoogte heeft dan is de kans erg groot dat je last krijgt van nek en rugklachten tijdens het werken. Het is van essentieel belang dat je aan het bureau in een goede lichaamshouding kan werken. Om lichamelijke klachten te voorkomen.

Voldoende ruimte voor je benen en de nodige opbergruimte

We gaan nog even door op een goede lichaamshouding want bij je nieuwe bureau moet er ook genoeg ruimte zijn voor je benen. Dit bevordert een goede werkhouding en daarom is dit ook echt iets waar je op moet letten als je een nieuw bureau gaat bestellen. Daarnaast is het wellicht ook fijn om wat opbergruimte te hebben.
Een bureau met een ladeblok bijvoorbeeld. Waar je allerlei spullen in op kan bergen. Kies je bijvoorbeeld om het nieuwe bureau in de woonkamer te zetten en heb je normaal gesproken toch wat papierwerk (zoals administratie of iets dergelijks) liggen. Dan is het wel fijn dat je dit na het werk even in een lade kan opbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *