De voordelen van spachtelputz

Na vele hypes in de wandafwerking wereld is spachtelputz weer helemaal terug van weggeweest. Beton ciré en andere soorten wandafwerking waren een tijdje helemaal in. Toch tippen zij niet aan the good old spachtelputz. 

Hieronder zullen wij de voordelen van spachtelputz voor u uiteenzetten.

Spachtelputz: onderhoudsarm

Door de korrelstructuur van dit type stucwerk denkt men vaak dat er veel stof zich op de muur ophoopt. Echter, wanneer u uw woning goed laat ventileren en normaal onderhoud, dan is hier niet tot nauwelijks sprake van. Mocht u spachtelputz met een grove korrel op uw wanden hebbe en u heeft last van stofophoping, dan zijn er altijd afstofmiddelen en schoonmaakmiddelen die het schoonmaken tot een makkelijk karwijtje maken. 

Het materiaal is verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor schilderen overbodig is. U heeft dus ook geen last van schilderwerk dat verouderd. Het materiaal blijft zijn kleur behouden, waardoor u tientallen jaren kunt genieten van deze wandafwerking zonder het te onderhouden. 

Spachtelputz: duurzaam

Spachtelputz is enorm sterk, waardoor het <strong>stootvast</strong> is en enorm lang mee gaat. Mocht er wel een beschadiging optreden, dan is deze nauwelijks zichtbaar doordat het mengsel zelf gekleurd is. Spachtelputz is daarnaast een flexibel mengsel, waardoor scheuren bij uitdroging ook nauwelijks voorkomen. Kortom, u kiest voor een duurzaam type stucwerk.

Naar uw wens aanpasbaar

Zoals gezegd is spachtelputz is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende korreldiktes. Met een grove korreldikte in een warme terracotta kleur creëert u bijvoorbeeld echt een Oosterse sfeer. Een kleine korreldikte geeft een moderner en strakker resultaat. Lees hier meer over de voordelen van spachtelputz.

Stukadoor voor spachtelputz

Wilt u uw wanden laten afwerken door een stukadoor? Naast spachtelputz zijn er tal van andere mogelijkheden voor uw muren en plafonds. Lees gerust meer of schakel direct een stukadoor in.