De voordelen van een houten tafel

Bijna iedereen heeft een tafel in huis. Waarom is hout een geliefd materiaal voor een tafel? De voordelen worden middels dit artikel voor je op een rij gezet.

houten tafel

Duurzaam en milieuvriendelijk

Houten tafels vormen een duurzaam element in ieder interieur. De keuze voor hout is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar een duurzaam meubelstuk. Hout is volledig natuurlijk en kan daarnaast worden hergebruikt. Bomen hebben de eigenschap om CO2 vast te leggen. Hierdoor heeft het de fijne eigenschap C02 neutraal te zijn. Daarnaast kan je een blik werpen op het keurmerk van het hout.

Uniek onderdeel

Heb je graag een uniek onderdeel in huis? Hout staat garant voor het unieke aspect. Hout beschikt over diverse noesten en nerven maar ook over golvende patronen die elke boom uniek maakt. Elke boom heeft daarnaast zijn eigen unieke kleur. Hout is overigens ook makkelijk te bewerken. Doordat het een origineel natuurproduct betreft haal je de natuur als het ware naar binnen.

Tijdloos, modern en warm

Houten meubilair is tijdloos van aard. Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling zonder gedateerd over te komen. Daarnaast past hout in de industriële woonstijl, een woonstijl die veel gezien wordt vandaag de dag. Ook de landelijke stijl maakt veel gebruik van hout zoals eiken. Door te kiezen voor een goede basistafel kom je al een heel eind. Je kan op deze manier een hele lange tijd plezier hebben van je tafel. Door te kiezen voor een stevig en massief tafelblad gaat het nog langer mee!

Voor ieder interieur geschikt

Ga je voor een combinatie van hout met staal? Lichtere houtsoorten? Donkere houtsoorten? Wat je interieurstijl ook is hout past daar altijd bij. Hout maakt het plaatje compleet. Neem een voorbeeld aan de Scandinavische stijl, deze stijl maakt gebruik van lichtere kleuren. Ga voor een rechthoekige houten tafel waarbij je gebruik maakt van hout die zoveel mogelijk onbewerkt is en combineer dit met allerlei lichte accessoires om het plaatje volledig te maken. Moderne stijlen kenmerken zich door hout te combineren met diverse stalen elementen. Vintage maakt veel gebruik van ruwere houtsoorten waarbij zwaardere houtsoorten goed tot hun recht komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *