De mooiste planten voor je tuin

Het voorjaar staat voor de deur. De zomer komt dichterbij. Voor je het weet kun je de tuin weer in. Heerlijk borrelen op je eigen terras of een barbecue houden voor al je vrienden en familie. Reden genoeg dus om die tuin op te knappen. De hele winter heeft hij immers stil gelegen. Je ziet het onkruid langzaam weer doorkomen en het perkgoed van vorig jaar ligt verdord op het zand. Je gaat aan de slag met je tuingereedschap en zult de lege plekken op moeten vullen met nieuwe planten. Maar welke planten zijn nu eigenlijk geschikt voor jouw tuin?

Haagplanten voor borders en erfafscheiding

Wanneer je een nieuwe tuin aan gaat leggen, is het aanleggen van een erfafscheiding één van de eerste dingen waar je je mee bezig houdt. Je wilt immers niet dat zomaar iedereen je tuin in loopt en wat privacy en beschutting in je tuin is vaak ook erg prettig. Ook in bestaande tuinen, kun je mooie hoekjes creëren. Daarvoor zijn haagplanten erg geschikt. Er zijn blad houdende haagplanten, maar ook bladverliezende haagplanten te koop. Wil je ook in de winter een dichte haag, dan is een blad houdende haagplant het meest geschikt. Gaat het bijvoorbeeld om een tuinborder in je eigen tuin, kan een bladverliezende variant ook erg mooi zijn.

Kleurrijke bloeiende struiken

Wil jij straks genieten van een mooie kleurrijke tuin? Dan moet je zeker niet vergeten enkele bloeiende struiken te planten. De Rhododendron bijvoorbeeld is een mooie sterke tuinplant met een uitbundige kleurrijke bloei. Deze plant is in verschillende kleuren te koop en kunnen uitgroeien tot een grote struik van wel 3 meter. Liever wat lagere tuinplanten in je tuin? Hortensia’s zijn ook erg mooi, kleurrijk en doen het goed in vrijwel elke tuin. Ook hortensia’s zijn in verschillende kleuren te koop en kunnen dan ook uitstekend gecombineerd worden met de Rhododendron.

Genieten van je eigen fruit

Je eigen fruit kunnen plukken in je tuin, is voor velen een echte droom. Je weet immers waar het vandaan komt en dat het op een biologische wijze geteeld is. Daarnaast smaakt het nog lekkerder, omdat je het helemaal zelf verbouwd hebt. Fruit kun je overal kweken in je achtertuin, maar het kan ook op je balkon! Je kunt een appelboom planten in je tuin en de lekkerste appeltaarten bakken van je eigen appels. Een aardbeiplantje heeft daarentegen een stuk minder ruimte nodig en is ook erg lekker op je beschuitje. Uiteraard hoef je niet direct een hele moestuin te gaan maken, maar hoer en daar wat eetbaars in de tuin is lekker om van te smullen tussen het werken door!