De beste keus raamfolie

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het raamfolie kopen, is het doel waarvoor je de folie aanschaft. Zoek je privacy en zonwering, of gaat het meer om een combinatie van privacy en transparantie? Dit laatste is een veel voorkomende keus van bedrijven, die wel verbinding tussen de werkruimtes willen, maar ook willen afschermen voor voldoende concentratie. Er zijn meerdere soorten, waarvan de eigenschappen variëren en overlappen. Zo is er melkglas, glas-in-lood en zonwerende raamfolie. Ben je juist op zoek naar decoratief design? Dan is glas-in-lood raamfolie echt iets voor jou. De kwaliteit hiervan is zo goed, dat je het bijna niet van echt kunt onderscheiden. Maar ook anti inkijk raamfolie heeft leuke, stijlvolle witte motieven.

Tip: bestel een staaltje

De meeste typen folie zijn gemaakt van statisch plastic, met als voordeel de makkelijke bevestiging. Verder heb je nog transparante plakfolie van pvc. Het voordeel van melkglas raamfolie is, net als bij zonwerende raamfolie, het tegenhouden van zonlicht. Melkglas folie heeft verder als extra dat je planten kunt neerzetten. Want, ondanks het weerkaatsen van 99% van de Uv-straling, krijgen ze bij melkglas voldoende licht.

Twijfel je nog tussen meerdere soorten raamfolie? Bestel dan eerst een proefstaaltje van de soorten die je overweegt. Tip: bestel een staaltje! Dan kun je zorgeloos een stukje uitproberen op het bewuste raam. Wanneer je van ieder type folie een staaltje bestelt, is makkelijk te vergelijken wat de verschillende effecten zijn. Hoe valt het licht erdoor? Is er de gewenste privacy? Heb je nog genoeg contact met je collega achter het raam?

Wanneer de keuze gemaakt is, meet dan de breedte van je raam tussen de kozijnen zorgvuldig op. Zo koop je niet te veel. Zorg er ook voor dat je te niet te weinig bestelt. Als het te breed is, kun je er altijd nog voorzichtig met een stanley mesje een klein stukje bij wegsnijden. Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *