Bespaar kosten door dakisolatie aan te brengen

Wist u dat u kosten kunt besparen met een dakisolatie aanbrengen? Als u nog geen goede dakisolatie heeft, dan is het verstandig om hierin te investeren. Niet alleen verdient u de investering terug door de jaarlijkse besparing, maar het maakt uw huis ook aangenamer om in te wonen. In dit artikel leest u meer over de voordelen van dakisolatie en hoe u zo veel mogelijk kunt besparen op uw energierekening.

De voordelen van dakisolatie aanbrengen

Door dakisolatie aan te laten brengen, kunt u dus flink besparen op uw energiekosten. Maar zitten nog meer voordelen aan een dakisolatie aanbrengen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor u op een rij:

 • Besparen op uw energierekening
  Door een dakisolatie aanbrengen, bespaart u niet alleen energie, maar ook geld. U kunt wel honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. Zo kunt u de investering voor het aanbrengen van dakisolatie al in een korte tijd terugverdienen.
 • Aangenamer wonen
  Een ander voordeel van een dakisolatie aanbrengen is dat u met een geïsoleerd dak
  aangenamer woont in uw eigen huis. De kou van buiten komt namelijk niet naar binnen en de warmte van binnen verdwijnt ook niet meer naar buiten.
 • Beter voor het milieu
  Een slecht of niet geïsoleerd dak zorgt ervoor dat veel warmte verloren gaat via het dak. Hierdoor moet u meer gas verbruiken om het huis te blijven verwarmen. Gasverbruik heeft een slechte impact op het klimaat. Door minder energie te verbruiken, zorgt u ervoor dat u minder schadelijke broeikasgassen uitstoot. Door dakisolatie aan te brengen gaat uw gasverbruik omlaag, stoot u minder broeikasgassen uit en draagt u dus bij aan een beter milieu.
 • Dakisolatie is een slimme investering
  Een dakisolatie aanbrengen is een eenmalige investering en resulteert in een kostenbesparing, die u jaarlijks terugziet op uw energierekening. Daarnaast verhoogt u de waarde van uw woning. Hierdoor kunt u in de toekomst uw woning voor een hoger bedrag verkopen. Het aanbrengen van dakisolatie is dus een slimme investering die op termijn winst oplevert. U kunt de investeringskosten laag houden door ervoor te kiezen om zelf uw dak te isoleren. Maar u kunt ook dakisolatie laten aanbrengen door een dakdekkersbedrijf.

Wist u dat u subsidie kunt krijgen voor uw dakisolatie?

Er is namelijk een landelijke subsidieregeling beschikbaar voor een dakisolatie aanbrengen. U kunt hiermee ongeveer 30% van de kosten terugkrijgen. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie, moet u naast dakisolatie ook nog een ander deel van uw woning laten isoleren. Hierbij valt te denken aan een buitenmuur, de ramen of de vloer.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de manieren waarop u kunt besparen op uw elektriciteitskosten? Of wilt u elektra in huis aanleggen? Neem dan contact op met Volton. Deze elektricien aan huis vertelt u graag meer over de verschillende mogelijkheden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *