Balkonkast kopen in diverse modellen en maten

Wanneer je maar een klein balkon, dakterras of tuintje midden in de stad tot je beschikking hebt, is het soms lastig om overal opbergruimte voor te vinden. Het is niet mogelijk om een grote kast te plaatsen. Toch zijn er verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van een balkonkast. Door de vele verschillende modellen is er altijd een kast die past bij de wensen voor jouw balkon, dakterras of tuin.

Opbergkist

Geen ruimte voor een balkonkast, kijk dan naar de mogelijkheden voor een opbergkist. Een opbergkist is lager dan een standaard kast. Dit zorgt er daarom ook voor dat het terras of het balkon groot blijft ogen, ondanks dat er nu meer opbergruimte nodig is. De opbergkist is de ideale oplossing voor kleine terrasaccessoires en voor bijvoorbeeld buitenkussens. De opbergkist is gemaakt van stevige platen aan de buitenkant en een aluminium frame aan de binnenkant. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat de opbergkist volledig weerbestendig is. De opbergkist is in verschillende kleuren verkrijgbaar en kan op maat gemaakt worden, zodat het altijd passend is. Daarnaast is de klep van de opbergkist iets aflopend, waardoor het regenwater er snel en gemakkelijk vanaf loopt.

Opslagkast

Een opslagkast is gemaakt van aluminium basisprofielen en bekleed met een sterke plaat van kunststof. Daarnaast is het afgewerkt met aluminium klemmen, waardoor het weerbestendig is. Een opslagkast is altijd voorzien van taatsdeuren met daarin een vlinderslot. Daarnaast is de deur zowel links- als rechtsdraaiend beschikbaar. Dit zorgt ervoor dat de kast extra ruimtebesparend is en past op ieder balkon of terras. Ook de balkonkasten zijn aan de bovenkant iets aflopend, zodat het regenwater er eenvoudig vanaf kan lopen. Mocht het nodig zijn om de kast zo te maken dat er geen duiven op kunnen gaan zitten, dan kan de kast hoger worden gemaakt. De kast staat dan strak tussen de balkonvloer en het dak, zodat de duiven er niet meer op kunnen gaan zitten. Tot slot is een balkonkast als enkele kast (met een deur) of als dubbele kast (met twee deuren) beschikbaar. De opslagkasten zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en zijn op verschillende manieren in te delen, zodat het altijd past bij jouw bergingsbehoeften.

Cv-kast

Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een Cv-kast. Dit is een balkonkast speciaal ontworpen als ombouw voor een Cv-ketel. Deze kast wordt volledig geïsoleerd en zo gemaakt dat hij beschermt tegen iedere weersverwachting. Ook beschikt deze Cv-kast over een vorstbegrenzer. Deze kast is standaard zonder planken, maar wanneer je toch op zoek bent naar meer opbergruimte kun je losse planken bijbestellen

Altijd een balkonkast naar wens

Er zijn dus verschillende manieren om opbergruimte op een balkon of dakterras te creëren. Het excuus ‘daar heb ik geen ruimte voor’ kan dus voortaan van tafel worden geveegd. Door het aanschaffen van een kunststof kast ben je verzekerd van een sterke kast die jarenlang mee gaat en die voldoende ruimte biedt voor persoonlijke eigendommen. Daarnaast is de kast betaalbaar en onderhoudsvriendelijk. De kasten worden door balkonkast.nl geleverd aan zowel bedrijven als particulieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *