Badkamer verbouwen: tips

Soms is een badkamer aan vervanging toe. Misschien omdat je al erg lang op dit adres woont, of omdat je net verhuisd bent en graag een andere badkamer wil. Wat de reden ook is; het is altijd fijn om je badkamer te voorzien van een mooie transformatie. Maar hoe pak je dat dan aan? Hieronder vind je een aantal tips voor het verbouwen van je badkamer.

Maak een plan

Ga je je badkamer verbouwen, dan is het goed om eerst een plan te hebben. Zo weet je precies wat er moet gebeuren en wie of wat je daar voor nodig hebt. Een badkamer verbouwen doe je immers vaak niet in een weekendje; hier gaat veel meer tijd in zitten. Bedenk wat voor elementen en welke kleuren je graag terug zou willen zien in je badkamer. Wil je graag een solid surface fontein van deze website? Dit is je kans. Bedenk ook wie je nodig hebt voor de verbouwing. Sommige dingen kun je zelf doen, terwijl je voor andere taken beter iemand in kunt huren.

Stel een realistisch budget op

Hoeveel geld heb je over voor het verbouwen van je badkamer? Bepaal dit als eerst. Zo weet je precies wat er allemaal wel en niet kan gebeuren. Verbouw je je badkamer (deels) zelf, dan zal het budget lager uitvallen dan wanneer je de verbouwing uitbesteedt. Ook is het natuurlijk zo dat een volledige verbouwing duurder is dan alleen het vervangen van bepaalde onderdelen.

Zorg eerst voor nieuw sanitair

Voordat je de boel sloopt, is het verstandig eerst nieuw sanitair te kopen. Zo weet je zeker dat je alle benodigde elementen in huis hebt, ook als alles al gesloopt is. Je hoeft op die manier niet lang zonder te zitten, wat vaak erg wenselijk is als het aankomt op elementen in de badkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *